Мъри: Спрокел подписва, говорим с Владо Стоянов

Спорт

04-01-2013, 13:41

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Петър Боев

Всичко от Автора

Очакваме още попълнения, заяви треньорът на Ботев

Първата си пресконференция начело на Ботев даде новият треньор на Ботев Станимир Стоилов.

На нея Мъри разкри, че Сивар Спрокел минава задължителните медицински прегледи, след което ще  подпише с клуба. Стоилов призна също, че се водят преговори с резервния вратар на националния отбор Владислав Стоянов.

"Всеки момент очакваме да подпишем със Спрокел. Ако мине прегледите и резултатите са добри, няма проблеми. Можем да го броим за сигурно ново попълнение. Аз нямам общо с неговото привличане, всичко е спекулации. Аз го взех в Анортозис от Холандия, където бе капитан на Витес. Не искам да коментирам причините защо не е играл в ЦСКА. Изобщо не се притеснявам за качествата му, защото знам какво може. Щом е играл толкова години във водещ отбор в Холандия, значи има качества. С него са ми най-малките проблеми", заяви Стоилов.  

След това той разкри, че се водят разговори с Владо Стоянов, но не е ясно кога и как ще приключат.

"Имаме разговори с Владо Стоянов и той ще прецени дали сега или лятото ще дойде да играе тук. Но ние го искаме - все пак е млад български вратар. Мислим и за бъдещето", каза още Мъри, след което разкри още интересни неща около селекцията на "канарчетата".

"Ще има още един нов, който ще разберете на 7-ми януари. Очакваме да има още няколко футболисти на първия лагер, но от тях нито един няма да е българин. До края на седмицата може да вземем и един българин. Ще видим какво ще стане. Преди да привлечем някого, няма да има освободени. След първия лагер можем да мислим за това. В момента нямаме и 20 играчи и мислим основно за подсилване".

Запитан на въпрос дали има оферти за най-големия талант на Ботев Тодор Неделев, Стоилов отговори: "Ако има добра оферта бихме се разделили с всеки футболист. Знам за интерес към един наш играч. Левия ни бразилски защитник Артур Енрике, но не мога да кажа повече".

Той коментира и юношите на "жълто-черните".

"До две години искаме 30-40% от първия отбор на Ботев да бъде от юноши. Направи се хубава база и ще работим по това. Още сега на лагера ще вземем 2-3-ма юноши. Школата на Ботев тепърва трябва да започне и след няколко години да започне да прави добри футболисти. Но трябва сериозна работа за това. Имаме идея за още 1-2-ма млади играчи, които играят под наем в други клубове, да ги вземем и да им дадем шанс да се докажат", завъши Стоилов.