Бебче N1 на Бургас с куп подаръци от дамски клуб

Животът

05-01-2013, 06:00

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Виктор е първото бургаско бебче за годината

За 9-а поредна година бе връчена и наградата бебе на годината за бургаска област

Виктор, който проплака в първите часове на новата година и стана бебе N1 на Бургас за 2013-а, бе отрупан с подаръци от дамите от "Зонта клуб". За 9-а поредна година бе връчена и наградата бебе на годината за бургаска област.

"Орисваме го да е здраво, успешно и да е винаги победител, както името, което носи” –пожела на малкия Виктор председателката на дамския клуб  Яна Янева.  Тя връчи на младото семейство Миглена и Петър от Бургас подаръци и им пожела да са винаги така усмихнати и  щастливи заедно.

За изминалата година във ветренската болница “Дева Мария” са проплакали със 139 бебета повече, отколкото през предходната 2011г., или общо 1160 деца.

„Това е голям успех за нас на фона на намалената раждаемост, която се отчита в цялата страна - едно признание за нас и нашата работа” – каза д-р Драгнева.

В лечебното заведение за миналата година са се родили 584 момичета и 576 момчета, или с 8 броя повече в полза на малките госпожици.  От всички деца, родени през годината, 24 са на чуждестранни граждани, най-вече от бившите руски републики, дошли именно в МБАЛ „Дева Мария” за специалния момент. Съотношението между нормално раждане и секцио е съответно 55% на 45%. Близнаците за 2012г. са общо 16, като това прави повече от 1 двойка на месец.