Жалко! Гришо се раздаде, но загуби финала в Бризбейн

Спорт

06-01-2013, 12:42

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sportline.bg

Всичко от Автора

Българинът падна с 6:7 (0), 4:6 от британеца Анди Мъри

Григор Димитров отстъпи пред третия в света Анди Мъри във финала на турнира в Бризбейн в двубой, в който българинът имаше всички шансове да триумфира за първи път в кариерата си в съревнование на АТР.

Първата ни ракета изигра поредния си силен мач, но изпусна своя именит опонент в ключовите моменти от срещата, която завърши с победа на Мъри със 7-6, 6-4. В първия сет при 5-3 в негова полза Гришо не успя да спечели своето подаване, след което Анди Мъри се върна в играта и успя да доведе нещата до тайбрек, който спечели на нула. И във втората част Димитров бе равностоен на шотландеца и в един момент водеше с 4-3, но британецът показа най-доброто от себе си, за да обърне и втория сет в своя полза.

Така най-младият тенисист в Топ 50 Григор Димитров не успя да се пребори за трофея, но с представянето си демонстрира на всички защо е сравняван с легендарния Роджър Федерер. По пътя си към финала 21-годишният хасковлия отстрани Брайън Бейкър, Милош Раонич, Юрген Мелцер и Маркос Багдатис, като с това си заработи 41 540 долара и 150 точки за световната ранглиста, с които ще се доближи до Топ 40.

Още с класирането си за заключителната среща на турнира в Бризбейн Гришо написа нова страница в историята на българския тенис.