Зарко на Десислава извади кръста от Дунав

ММА боецът Светлозар Савов за четвърти път извади кръста от река Дунав край Русе в традиционния Богоявленски ритуал на Йордановден.

Явно Десислава не се противи на традицията, нейният любим да далдисва в ледените води на Дунав.

Младото гадже се хвали за подвизите си така:

"Това е до голяма степен късмет! Пожелавам на всички да бъдат живи и здрави. Това е най - важното! Три години подред съм го вадил - 2009-а, 2010-а, 2011-а. През 2012-а пропуснах. Сега пак се връщам".

Зарко сподели, че през 2012 година много неща са се променили за него, и то все в положителна посока. Надеждите му са през 2013-а година тази тенденция да се запази. Светлозар Савов е на 24 г., от град Златарица, завърши Кинезитерапия в Русенския университет. Снимал се е в няколко клипа на любимата си кака – певицата Десислава.

Кметът на Русе Пламен Стоилов подари на Светлозар хавлия и 100 лв, от Русенската митрополия той получи икона и бутилка ракия, а от областния управител Стефко Бурджиев – бутилка вино и икона на Иисус Христос.

Тази година ритуалът събра рекорден брой публика – над 4000 души, както и огромен брой кандидати да извадят кръста.

От 31 записали се бяха допуснати само първите 16 в списъка заради невъзможността на организаторите да осигурят безопасността на всички желаещи.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен