Берлускони се споразумя предизборно със Северната лига

Свят

07-01-2013, 11:15

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Ще бъда лидер на умерените, заяви Силвио

Партия "Народ на свободата" и популисткото движение Северна Лига постигнаха предизборно споразумение преди изборите през февруари.

Това съобщи бившият италиански премиер Силвио Берлускони в интервю за частната телевизия Ер Те Ел.

"Беше подписано споразумение между нас и Северната лига. Аз подписах лично, а от името на Северната лига подписа (бившият министър на вътрешните работи в правителството на Берлускони) Роберто Марони, който ще бъде кандидат в Ломбардия. Аз ще бъда лидерът на умерените", заяви Берлускони. Името на премиера "ще трябва да бъде решено в случай, че ние спечелим", допълни той предпазливо.

Берлускони заяви, че националният секретар на партия "Народ на свободата" Анджелино Алфано би могъл да е бъдещият италиански премиер, ако десноцентристите спечелят парламентарните избори през февруари. "Алфано може да бъде нашият кандидат за премиер, а аз може да съм министърът на икономиката", посочи Кавалера. "Аз съм лидерът на коалицията и аз ще реша кои други партии да влязат в нея, а в случай на победа кой ще е кандидатът за премиер, който да предложим на държавния глава", допълни Берлускони.

Партия "Народ на свободата" значително изостава в социологическите изследвания от Демократическата партия, голямата лявоцентристка формация, оглавявана от Пиер Луиджи Берсани.