Полицаи пипнаха трима иракчани след едночасов екшън

Крими

07-01-2013, 11:40

Снимка:

МВР

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Нелегалните имигранти се самонастанили в къща

След едночасово преследване като във филм полицаи от Сливница заловиха трима нелегални имигранти, съобщиха от Областната дирекция на МВР-София.

В събота около 11.15 часа в районно управление „Полиция”-Сливница бил получен сигнал от столичанин, че в съседната му двуетажна вила в с. Летница, собственост на 66-годишна жена от София, е забелязал трима непознати мъже. Незабавно към адреса бил изпратен автопатрул. Пристигайки на място, служителите на реда научили от съседа, че при опит да заговори непознатите, те са напуснали селото в неизвестна посока.

Полицейските служители извършили обход на района и влезли в дирите на бегълците. След едночасово преследване в гористата местност униформените ги задържали на около 800 метра от с. Прекръсте, общ. Драгоман. Оказало се, че тримата нямат документи за самоличност и не говорят български език. Мъжете били доведени в районното управление.

В присъствието на преводач тримата заявили, че са граждани на република Ирак и по техни данни била установена самоличността им. Тримата мъже са на 18, 25 и 31 години, от Багдад. При огледа на местопроизшествието било констатирано, че чужденците са разбили входната врата на вилата и се самонастанили в нея, към момента няма данни за извършена кражба. Нелегалните имигранти били задържани първоначално за срок до 24 часа. Срещу тях е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 170, ал.2 от НК.