С общински пари подобряват комфорта в детските забавачки

Мисия Бургас

07-01-2013, 12:42

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

През последните няколко години местната администрация успя да санира сградите и да смени дограмата на всичките си постоянни ясли

Oбщината се зае да обновява  вътрешното пространство на детските забавачки в града и  качеството на обслужване на децата и условията на труд за персонала. След като в последните няколко години местната администрация успя да санира сградите и да смени дограмите на яслите в Бургас, сега усилията се насочват към вътрешния комфорт в тях, информират от пресцентъра на община Бургас.

От там напомнят, че през изминалата година от общинския бюджет за закупени нови бойлери, шкафове и гардероби за  Детска ясла №1 в града, а в  №3 е направен основен ремонт на санитарните възли. Освен в тези две забавачки от капиталовата програма на Общината в Детска ясла №5 е направен ремонт на кухненския блок – подмяна на дървените врати с нови от ПВЦ, подмяна на фаянс, доставка и монтаж на нова мивка с две корита, боядисване, доставка и монтаж на аспиратор над пекарната и цялостен ремонт на тоалетна - баня  на кухненския персонал. Допълнителни ремонти и в трите ясли са извършени и със средства от техните бюджети.

За улесняване достъпа на бургазлии до предоставяната услуга от Детска млечна кухня, миналата година бяха открити нови пунктове в к-с „Изгрев” , на ул. ”Сан Стефано” 56 и в Детския център до бл. 70 на к-с „Меден рудник”. В квартал Ветрен старият пункт е заменен с нов, който след извършен основен ремонт отговаря на всички изисквания.

Предстои откриване на пунктове в кв. Банево, в централната част на града и още два пункта в к-с „Меден рудник”.

От 19 ноември м.г. се възобнови и дейността на пункта и в с. Маринка.