Столично ДКЦ ни лекува с ГЕРБ!?

Мисия София

07-01-2013, 14:00

Автор:

Красимир Ангелов

Всичко от Автора

На сайта на XX поликлиника цъфна акростих с името на управляващите

Столичното XX ДКЦ в район Красно село извърша политическа пропаганда на своята интернет страница, алармира червения общинският съветник Георги Кадиев.

Самият той е изпратил запитване до кмета на столицата Йорданка Фандъкова, в което посочва, че на интернет страницата на ХХ ДКЦ – София, което е общинско дружество под контрола на Столична община, се вижда текст, при който първата буква на всеки ред с удебелен шрифт изписва надписа "ГЕРБ" като акростих.

На началната страница на столичната поликлиника пише, че диагностично-консултативният център

"Гарантира на своите пациенти,

Европейски медицински стандарти за лечение,

Равен достъп до медицински услуги за всички,

Безотказна медицинска помощ на нуждаещите се“.

Sofiautre.bg потърси за коментар ръководството на XX ДКЦ, което категорично отрече да става въпрос за политическа агитация.

"Сайтът е създаден през 2007 година и от тогава не е актуалириран. Наистина така се получава нещо, което не е редно да се допуска и ви благодаря за сигнала", заяви пред нас юристът на здравния център Вангел Кьосев, който посочи, че от здравното заведение вече са влезли в контакт с фирмата, поддържаща сайта.

По думите на юриста написаният текст е просто слоган на XX ДКЦ от 2007 година и в никакъв случай не е направен с цел да агитира политически.

"Въпреки това редът на стиха ще бъде променен, за да не се създава погрешно впечатление", обеща Вангел Кьосев.

Няколко минути след разговора ни текстът на главната страница на поликлиниката вече бе променен на "Диагностично-консултативен център XX гарантира на своите пациенти свободен избор, достъпна, адекватна, достатъчна по обем и качество своевременна медицинска помощ."

 


Въпреки това вероятно казусът ще бъде разгледан и на предстоящото заседание на СОС, след като общинарят от левицата Георги Кадиев обяви, че ще поиска отговор на следните въпроси:

- Смятате ли, че подобен вид пропаганда на определена политическа сила в лечебни заведения е допустима?

- Какви действия ще предприемете за осигуряване спазването на нормативните актове на СО в лечебните заведения, собственост на Столична Община?