Видеонаблюдение за всички подлези по Ботевградско

Мисия София

07-01-2013, 13:33

Снимка:

МИЕТ

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Студенти реновираха подлез в район "Подуяне"

В района се предвиждат още ремонти, обеща кметицата

Общ център за видеонаблюдение на всички подлези по "Ботевградско шосе" предстои да бъде изграден тази година, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова при представянето на реновиран подлез в район "Подуене".

Проектът предстои да бъде реализиран със средства от Програмата за приватизация и в изпълнение на програмата за включване на всички подлези във видеонаблюдението на София, за да бъде осигурено опазването на подлезите.
Реновирания подлез в район "Подуене", който се намира при "Ботевградско шосе" и ул. "Сава Гонев", е ремонтиран по проект на студенти от Лесотехническия университет по програма за учебни практики, която е финансирана от Министерство на икономиката, енергетиката и туризма.

Средствата за самото изпълнение в размер на 52 000 лева са от бюджета на Столична община и са в рамките на цялостната програма за ремонти на подлези.

Подменени са канализация и настилките и е направено осветлението. Материалите са достатъчно устойчиви, естетични и съдържателни.

"Тук има 5 своеобразни дървета с информация чрез Столична община за гражданите на района, на училищата и детските градини в района, Лесотехническия университет и за Джуниър Ачийвмънт – организацията, която прави учебните практики. Тази информация ще може да се подменя и да има красив вид", обясни Фандъкова.

В подлеза има поставено видеонаблюдение, както и в подлезите, които бяха ремонтирани по бул. „Цариградско шосе”.

В район „Подуене” предстои ремонт на още 6 подлеза.