Държавата да даде работа на ВМЗ-Сопот

Мисия Пловдив

07-01-2013, 14:30

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Депутати от левицата събират колеги, за да помогнат на завода

От всичко случващо се е ясно само едно - приватизацията няма реши проблемите на ВМЗ-Сопот, най-много да увеличи безработицата в региона, категоричен е Петър Мутафчиев, народен представител от Коалиция за България. Работници и синдикати повярваха на управляващите, които им обещаха изплащане на дължимите заплати, но останаха излъгани. Така че ние ще поискаме няколко неща от правителството. На първо място да предоставят допълнителни поръчки от страна на държавата за утилизация  на боеприпаси, което  ще  създаде добра възможност за решаване не само на социалния въпрос, но и ще бъдат осигурени оборотни средства за нормалното функциониране на дружеството. На второ място Министърът на отбраната да каже какви са договорите за доставка на нови боеприпаси за българската армия за тази година и накрая - Министерствата на отбраната и на външните работи да кажат работи ли по въпроса за пазар на продукцията на ВМЗ в други страни, включително и за НАТО, каза народният представител.

Същевременно ръководството на ВМЗ да даде ясен отговор какви договори за производство смята да подпише през тази година.

От левицата предлагат още в сряда, в първия работен ден на парламента, да организират среща на всички народни представители от Пловдив област, от всички политически партии с представители на Министерство на отбраната и Министерство на икономиката и енергениката, за да бъдат изяснени всички поставени въпроси.