"Атака" готви мащабен митинг пред американското посолство

Политика

07-01-2013, 14:52

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Националистите искат обезщетение от САЩ заради бомбардировките по време на Втората световна война

"Атака" организира протестен митинг пред Американското посолство в София на 10 януари, когато е годишнината от най-унищожителните бомбардировки над столицата на България по време на Втората световна война.

Партията настоява "за извинение от американската страна за хилядите избити невинни жертви и за материално обезщетяване на техните наследници", става ясно от позиция на националистите, изпратена до медиите.

В него хората на Волен Сидеров настояват за премахването на паметника на американските летци, които по думите на националистите са "военнопрестъпници, убийци на невинно цивилно население".

"Техните бомбардировки са били умишлено насочени към избиване на мирно население и унищожаване на жилищни и обществени сгради, което е престъпление по международните конвенции. В Софийска община е внесен доклад за поставяне на мемориална плоча в памет на 4200-те жертви", се чете в писмото, което завършва така:

"Атака" призовава всички наследници и близки на загинали и ранени по време на бомбардировките да се свържат с централата на партията, за да им съдейства юридически при оформянето на съответните искове към американската страна".