Стойчо Младенов: В ЦСКА е пълно с аматьори

Спорт

07-01-2013, 14:40

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Майкъла действа подмолно, не сме взимали заплата от шест месеца, заяви бившият треньор на "червените"

Бившият треньор на ЦСКА Стойчо Младенов заяви, че в клуба се работи непрофесионално и по този начин няма как да бъдат постигнати успехи, пише Sportline.bg.

"В ЦСКА няма нормални условия за работа. Най-важното е един треньор да осъществи идеите си. Когато се искат високи цели трябва да се даде картбланш на треньора, да има условия за работа. Не да ни се местят тренировки и т.н. Има дезорганизация, няма последователност в решенията, месиха ми се в работата. Това е аматьорско, не е нормално", каза Стойчо Младенов.

Той нападна и Георги Илиев-Майкъла, заявявайки, че е действал подмолно спрямо него.

"Никой не ми даде обяснение защо съм уволнен. И аз прочетох изказванията на Георги Илиев. Гледа се работата на един треньор, а не характера му. И Жозе Моуриньо е труден характер. Има непоследователност в решенията на собствениците - те се опитват да бъдат президенти, мениджъри, треньори. Не става така. Прекалено разочарован съм от поведението на Майкъла. До последно с него решавахме за селекцията и подготовката, а не ми каза за предстоящото уволнение. Все пак дълго време бяхме съотборници. Той трябва да се определи какъв е - изпълнителен директор или строител. Чух, че отправил оферти към други треньори по Коледа. Действията му са крайно подмолни, нечестни, некоректни", заяви Младенов.

Младенов също така заяви, че той и неговият екип не са получавали заплата в продължение на 6 месеца и добави, че има намерение да съди клуба.

"Тази некоректност беше не само към мен, но и към предишните мои колеги, което е крайно обидно за професията. Март месец бях поканен от Димитър Борисов да поема ЦСКА. Моят екип ме съветваше да не поема ЦСКА. Но аз все си мислех, че ще се справим. Знаехме какъв батак е ЦСКА. За съжаление, не успяхме да се справим по ред причини. В момента ми е много мъчно за милионите фенове, които страдат. ЦСКА е за тях – за феновете. Това са думи на Гриша Ганчев от преди няколко месеца. Първан Първанов даде едно интервю и аз съм съгласен с него, че най-голямата грешка на "Титан" е, че ме поканиха за треньор. Това, което ме безпокои е, че в клуба няма стратегия", каза още Младенов. "Тази прословута неустойка е толкова коментирана. Аз защитавам себе си, моите знания струват пари. Всеки има право да се защитава. Направих компромис с неустойката. Дали съм бил на работа, или не, ще се види в съда", обясни подробно Младенов.

"Неустойката не е тайна. Могат да ме обвинят, че е вътрешно-клубна тайна, затова не бива да я казвам, но аз и за тази неустойка направих компромис, а те не приеха. Останалото е просто липса на подкрепа. Аз ще съдя Титан. Аз и моите колеги 6 месеца не сме получавали заплати. Аз не съм само заради парите в ЦСКА, аз имам семейство, но аз не съм само заради това в ЦСКА. Ако съм имал някакви пререкания със собствениците, ако съм изисквал повече, е било защото искам да има добри условия за работа, за да има и успехи. Може би затова не съм удобен. Когато говорих с Митко Борисов, проблеми с него нямам. На другия ден решението е коренно различно от това, което сме взели. Търсейки формулата, тя е много лесна и проста – да се довериш на треньора и да му дадеш картбланш. Както го направи Сашо Томов – когато направихме екип с Емо Костадинов", изповяда се още Стойчо.  

Той не пропусна да коментира и една от най-наболелите теми около клуба - базите, които се намират в окаяно състояние. "ЦСКА няма база, няма стадион, това са неприемливи неща за клуб като ЦСКА. Аз приемем – има криза, няма финансови условия, намалявам ги, ако трябва и още 6 месеца няма да взимам заплата, но да няма нормални условия за работа, това не го приемам", обясни Младенов.

Екзекуторът на Ливърпул говори и за селекцията и за обвиненията, че е взимал комисионни при трансфери на чуждестранни футболисти на "Българска армия".

"Селекцията аз не съм я правил, футболисти са ми водени и предлагани. Повечето от тях успях да отхвърля, но имаше и такива, с които се подписаха договори, без мое знание. Това е решение на собствениците. Стартирахме зле, но после с времето и влизането на останалите, отборът от мач на мач придобиваше нов облик. Обидно ми беше това, че се говореше, че отборът стоял добре физически и само Роко Перота си бил свършил работата, а той не беше на двата лагера. Отборът беше подготвен от мен и моя екип. Когато влязох март месец аз се срещнах с определен кръг фенове, но те поискаха нещо, което аз изпълних – да не бягам от ЦСКА. Само аз си знам какви унижения претърпях. Нищо чудно от утре компроматите да продължат.

Младенов говори и за загубената титла миналия сезон, както и за срамното отпадане от Лига Европа от словенския Мура.

"Провалих се миналата година, не го крия. Загубената титла трудно я преживях. Сърцето ми излезе извън ритъм и бях в болница. Вложих сърце и душа, но не получих подкрепа от никого. И до ден днешен нито един от ръководството не ме е подкрепил. Колко до Мура. Посочете ми един отбор в Европа, който влиза в евротурнирите с тимов лист от 12 играчи, трима от които са юноши. Ние бяхме без опции. Ние нямахме централен нападател и аз използвах дефанзивен халф за нападател (Анисе). А и малшанс – изпуснахме много положения. Не говори добре, че ЦСКА не може да картотекира 18 човека за евротурнирите. Парадокс – първите три кръга в шампионата играхме без смяна."

Запитан дали футболистите нарочно са играли симулативно в някои мачове, за да бъде уволнен, той отговори: "Не, имам и пълно доверие. Не съм имал съмнение никога в тях".

Фенове на ЦСКА също присъстваха на пресконференцията, като накрая изпратиха любимеца си с бурни аплодисменти и скандираха името му".