Вече плащаме за паркиране на Четвъртък пазара

Мисия Пловдив

07-01-2013, 15:09

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Първият час остава безплатен, всеки следващ ще струва по 2 лв.

Подземният паркинг на Четвъртък пазара ще стане платен от другата седмица. Драстичната мярка се въвежда, тъй като много хора се възползват от безплатната услуга и оставят колите си в съоръжението от сутринта до края на работния ден, което затруднява клиентите и търговците на тържището.  Затова всеки час престой там ще се таксува по 2 лева. Ако пък колата е прекарала по-малко от 60 минути на паркинга такса няма да се плаща.

Успоредно с въвеждането на мярката срещу „недоброжелатели” кметът Иван Тотев се похвали с положителните финансови показатели на Общината през миналата година. Анализът сочи, че дружеството Общински пазари е на печалба с 250 хиляди лева. За първи път на плюс излиза и предприятието „Синя зона, паркинги и гаражи”.  Печалбата му е в размер на 550 хиляди лева. Приходите от данъци пък са преизпълнени със 700 000 лв.

Изпълнението на бюджета за миналата година по предварителни изчисления е 99,15 процента. За сравнение в предходни години не е прескачало 89 на сто. Това е най-доброто финансово постижение на Пловдив от 5 години насам. Преходният излишък на общината пък ще бъде около 30 милиона лева, посочи още кмета.