Скритите имоти и пари на пловдивските управници

Мисия Пловдив

07-01-2013, 16:17

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Василена Нинова

Всичко от Автора

Славчо Атанасов забравил да декларира ниви, Кацарски - апартамент и кола, Петър Мутафчиев - съдружие на съпругата му

У нас 90 държавници на високи длъжности волно или неволно са укрили доходи през миналата година.

Това показа проверка на Сметната палата за периода ноември 2011 - ноември 2012 г. При други 201 управници пък е намерена разлика в данните във встъпителните и финални декларации.

Проверка на Plovdivutre.bg вади на светло неизрядните пловдивчани, които заемат или са били на важни постове.

Сред разсеяните пловдивчани е бившият кмет на града Славчо Атанасов. В документа си до Сметната палата той е пропуснал да декларира, че съпругата му притежава 17 дка ниви в Ямболско. Земята е придобита чрез доброволна делба.

Сегашният заместник-кмет на община Пловдив Димитър Кацарски пък е забравил да каже, че притежава апартамент с площ от 38 кв.м. в гр. София. Той е изпуснал да декларира поземлен имот с площ от 965 кв.м., заедно с построените в него двуетажна жилищна сграда с площ от 77 кв.м. и стопанска постройка с. Новаково, община Асеновград. Кацарски не е споменал и купуването на втора ръка автомобил "Шкода Октавия".

Бившият главен инженер и сегашен заместник-кмет на район "Централен" инж. Тошо Пашов в декларацията си е забравил да спомене, че съпругата му притежава дялове във "Ведон" ООД, гр. Пловдив.

Сред неизрядните пловдивани е и заместникът на Петър Петров в район Източен - Златин Иванов. Той не е декларирал данни за съпругата - придобит чрез дарение апартамент с площ от 63 кв.м. при запазено право на ползване от дарителя и гараж с площ от 21 кв.м. в гр. Пловдив.

Предишният кмет на район Южен Александър Колев е пропуснал да декларирала 1/3 ид.ч. от ниви с обща площ от 26 дка в с. Средно градище, общ. Чирпан.

Десислава Желязкова - кмет Район "Западен" е забравила да спомене, че съпругът й притежава /от дарение/ 4/6 ид.ч. от апартамент - 61 кв.м. в гр. Пловдив.

Проверката на Сметната палата изкара на светло пропуски и на пловдивски депутати.

Петър Мутафчиев от Коалиция за България е пропуснал да каже, че съпругата му има дял в новоучредено дружество "Аспа Тренд" ЕООД, гр. София.

Петя Раева - народен представител от ДПС, не е декларирала доходи в размер на 6 108 лв. от друга стопанска дейност.

Сред неизрядните лица е и Георги Иванов Згуров от Военна прокуратура - гр. Пловдив. Той не е упоменал покупката на магазин с площ от 9.6 кв.м.

Окръжният съдия Фаня Теофилова Рабчева-Калчишкова забравила да спомене, че съпругът й е придобил дялове в новоучредено дружество "Калчишков" ЕООД, гр. Пловдив.

Пълните списъци може да видите тук.