Бриджит Бардо беснее срещу президинта Оланд

Свят

07-01-2013, 17:20

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Не съм побъркана старица, гневи се французойката

Френската кинолегенда и известен защитник на животните Бриджит Бардо, която в петък заплаши, че ще поиска руско гражданство, ако френските власти решат да умъртвят два болни слона, отправи днес гневни критики срещу президента Франсоа Оланд и неговото правителство, обвинявайки ги, че се отнасят с пренебрежение към нейната кауза.

"Бясна съм, защото неговият екип гледа с пренебрежение на всички наши начинания", заявява тя в послание, публикувано от нейната фондация. Бриджит Бардо призовава да се окаже подкрепа на нейната борба за защита на животните, "а не да бъде осмивана, както направи Беноа Амон... който си позволява да говори неуместни идиотщини".

В петък Амон, министър на социалната икономика, се изказа с ирония за заканата на Бриджит Бардо да последва примера на актьора Жерар Депардийо, подхвърляйки, че "тя би могла да поиска брак с Депардийо, това би било чудесно". "За това, че заплаших да напусна тази страна, която вече не признавам, той се отнася към мен като към побъркана старица, истеричка и не знам какво още", подчертава някогашният секссимвол на френското кино.