Пиян пациент наби лекар

Животът

07-01-2013, 17:21

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Екшънът се разиграл в спешно отделение

Дежурният от спешното отделение към Старозагорската болница е бил нападнат и удрян с юмруци от пиян пациент. Мъжът побойник е задържан от полицията, след като се опитал да избяга.

Инцидентът е станал в спешното отделение към МБАЛ „Стоян Киркович” в Стара Загора в неделя, съобщи bTV.

След скандал в коридора на отделението 34-годишният мъж нахлул в залата за реанимация и потърсил саморазправа с дежурния лекар д-р Стоян Петков.

„Когато отворих вратата да видя за какво става въпрос, ме нападна с юмруци. Удари ме в лицето и ние повикахме полицията. Не може един тежко болен човек, който наистина очаква някаква помощ, да се нахвърля с юмруци и след това да хуква да бяга. Това са хора, дошли да си изразходват агресията”, коментира нападнатият медик.

Тест с дрегер показал, че задържаният е бил пиян. Агресивният пациент бил изпратен на лечение в отрезвителя.

Това не е първият случай на подобна разправа с лекари от спешното отделение в Старозагорската болница, коментира д-р Милена Василева, завеждащ на отделението. Местните лекари се надяват с новия закон за специална защита на медицинските служители подобни инциденти да не се случват. Сега за агресивно поведение задържаният може да бъде само глобен, докато новият закон предвижда до 5 години затвор за подобни прояви.

Миналата седмица въоръжен мъж заплаши да застреля лекар във Варна, защото линейката спряла на светофар. По-късно Владимир Нешев подаде молба за напускане, пише dir.bg. Той си намерил работа по специалността в една от болниците на града, където ще започне да практикува след като бъде освободен от настоящата си длъжност.