Вики Радева направи трансфер в Локомотив (Пд)

Спорт

07-01-2013, 19:48

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Димитър Иванов

Всичко от Автора

Пловдивската шахматистка спечели купа „Полипост” при момичетата до 12 години

Световната вицешампионка по класически шахмат за 10-годишни – Виктория Радева, направи трансфер в шах-клуб Локомотив (Пд), научи Plovdivutre.bg. До края на 2012 година Вики се състезаваше за ШК Пловдив.

Ученичката в СОУ „Никола Вапцаров” дебютира за новия си отбор в традиционния турнир със статут Купа на България "Полипост", който се проведе в столичния хотел „Родина”. Това е един от 4-те турнира със този статут, като другите 3 са Търновска царица /Велико Търново/, Морско Конче /Варна/ и В.Сотиров /Благоевград/.

Вики стартира с нова купа и спечели надпреварата при момичетата до 14 години, но заради възрастта си взе първо място в групата до 12 години. Радева остана единственият представител на Пловдив с медал.

В състезанието взеха участие общо 153 деца от всички шахматни клубове. Турнирът бе разделен на група А и група В. В група В участваха момчета и момичета до 10 г, а в турнир А - от 10 до 14 г, като се игра 7-кръгова швейцарска система. Момчета и момичета спореха заедно, но накрая се направиха паралелни класирания в различните групи.