Луксозни къщи на по няколко ката – хит на имотния пазар в София

Парите

08-01-2013, 10:55

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Вижте 10-те най-тузарски имота на пазара за декември

Акцентът в столицата е върху предлагането на къщи. През последния месец на изминалата година част от собствениците на луксозни апартаменти решиха да изтеглят обявите си. Очакванията на специалистите са те да ги пуснат отново на пазара в края на февруари или началото на март.

Преобладаващата част от луксозните имоти в центъра на столицата са стари къщи, повечето от които архитектурни паметници на културата. Именно поради статута си те трудно намират клиенти. Собствениците на някои от тях решиха да ги ремонтират с цел по-бързата им продажба, което е допълнителна значителна инвестиция към имота и не са склонни да намалят от обявената цена.

Ето и 10-те най-интересни предложения от сайт №1 за имоти - imot.bg:

1. Лозенец (София) – 850 000 EUR (виж повече)

Многостайният апартамент се намира в близост до Американското посолство и с гледка към Южния парк. Разгънатата му застроена площ е 454 кв. метра и е разположен на последните 3 нива на сградата. Обзаведен и декориран е по дизайнерски проект с умело съчетание на практичните решения с естествена природна среда. Асансьорът се намира в самия апартамент, а достъпът е решен чрез чип. Разполага с централна климатична и вентилационна инсталация. Има изградена централна прахосмукачна система.

2. Симеоново (София) – 118 500 EUR (виж повече)

Тристайното жилище е с разгъната застроена площ от 109 кв. метра. Помещенията разполагат с източно, западно и южно изложение. Състои се от дневна с трапезария и кухненски бокс с излаз на тераса, две спални, баня с тоалетна, мокро помещение. Отоплението е решено посредством слънчеви колектори и котле на газ. Подовете в помещенията са трислоен паркет и гранитогрес.

3. Бояна (София) – 600 000 EUR (виж повече)

Тристайният апартамент е обзаведен с дизайнерски мебели на водещи италиански фирми. Площта на имота е 324 кв.м. Разполага с големи панорамни тераси, денонощна охрана и видеонаблюдение. Към апартамента има две подземни паркоместа.

4. Лозенец (София) – 199 000 EUR (виж повече)

Апартаментът, чиято площ е 226 кв.м., се намира непосредствено до Южния парк. Състои се от две нива. На първото са разположени дневна с трапезария и кухненски бокс, две тераси; спалня; тоалетна за гости; баня с тоалетна. На второто ниво има две спални, като всяка е с тераса и собствена баня с тоалетна. Към жилището може да бъде купен и двоен подземен гараж.

5. Витоша (София) – 696 700 EUR (виж повече)

Триетажната къща е с разгъната застроена площ 1000 кв.м. Разполага с локално отопление. На първия етаж са разположени фоайе, голяма дневна с трапезария и кухня, зимна градина, баня с тоалетна и голяма тераса към дворното пространство. На втория етаж са фоайе, четири големи спални, три бани с тоалетни и две тераси с гледка към Витоша. Подовите настилки са полиран луксозен гранитогрес и естествен паркет. Стените и таваните са на фина шпакловка и латекс.

6. Център (София) – 1 900 000 EUR (виж повече)

Къщата, която е със статут на архитектурен паметник на културата, се намира срещу АГ „Шейново”. Разгънатата й застроена площ е 700 кв.м. Построена е през 1912 г. Основите са от дебели каменни зидове. Покривът е ремонтиран. В парцела има още една по-малка къща, чиято площ е 80 кв.м.

7. Бояна (София) – 1 200 000 EUR (виж повече)

Масивна нова, триетажна къща в района на Киноцентъра. Разгънатата й застроена площ е 1068 кв.м. Дворът е с площ 690 кв.м. Къщата се състои от два апартамента, чиято площ е съответно 134 кв.м. и 148 кв.м. и два мезонета с площ, съответно 267 кв.м и 322 кв.м. Сградата е изцяло дизайнерски обзаведена.

8. Център (София) – 700 000 EUR (виж повече)

Четиристайният апартамент е с площ 192 кв.м. и е етаж от къща, паметник на културата, намиращ се до Докторски памтеник. Извършен е основен ремонт – сменени ВиК и електрическа инсталации, изцяло ремонтиран покрив, локално отопление, алуминиеви радиатори, много запазена дървена дограма, реставрирани интериорни врати и камина. Към етажа има прилежащо таванско помещение от 100 кв.м. и възможност за надстрояване на още два етажа.

9. Драгалевци (София) – 730 000 EUR (виж повече)

Къщата е с разгъната застроена площ от 420 кв.м. Дворът е с големина 1200 кв.м. Намира се на 10 минути път с кола от центъра на София. Имотът се продава обзаведен. На първия етаж са разположени open spase-хол трапезария и кухня, портал към красиво подреден двор, кабинет, спалня за гости, тоалетна, кът за зимна градина и гараж за 2 коли с топла връзка. На второто ниво има спалня, детска стая като и двете помещения са с панорамни тераси и отделни бани, обзаведен фитнес, голяма гардеробна.

10. Център (София) – 1 700 000 EUR (виж повече)

Пететажната сграда се намира в центъра на София и е с разгъната застроена площ от 1090 кв.м. Напълно реставриран архитектурен паметник на културата. Разполага с централно отопление, телефонизация, СОТ, хидравличен асансьор, пластмасова дограма, медни водосточни тръби. Сградата е подходяща за банков офис, хотел, клиника.