4 год. чакали бебчето Катрин, заченато от раз в МБАЛ

Гордите родители готови за второ детенце

4 години било чакано от родителите си бебчето Катрин, което стана първото бургаско дете, заченато в Звеното по асистирана репродукция и родено в многопрофилната болница. 

Малката госпожица, която е зодия Козирог, се появи на бял свят на 4-и януари с перфектни мерки 3,1 кг и 50 см.

"Пожелаваме си да има хубаво детство, късмет и много да е здрава", казаха младите родители и обясниха, че мъничето е кръстено на свекървата Керанка. 

Близо четири години семейството правило неуспешни опити да се сдобие с наследник, когато на финала се решило да потърси специализирана помощ.

"Много се радваме, че стана от първия път. Бих посъветвала всички майки, които дълго чакат за бебе да имат търпение, да се надяват и да не се отказват. Ако не стане от първия път има втори и трети", допълниха младите родители Красимира и Величко.

Техни познати ги насочили към бургаския екип и останали очаровани от вниманието и професионализма на д-р Антонио Душепеев и д-р Павлета Табакова. 

Двойката не крие, че отсега е готова за второ бебе и се надяват да бъде заченато по естествен път. Кметът на Бургас Димитър Николов и зам.-кметът по здравеопазване д-р Лорис Мануелян също станаха част от изписването на малката госпожица.

Градоначалникът пожела здраве и късмет на Катрин и обеща да я направи почетен гражданин на града.

"Определено имаме доста работа, вървим по-силно отколкото в началото на миналата година", каза д-р Антонио Душепеев, шеф на АГ-отделението и допълни, че по негови наблюдения се раждат по равно момичета и момчета.