Рекорд за Гришо, 41-ви в света е

Спорт

08-01-2013, 15:52

Снимка:

Sportline.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Доброто му представяне в Бризбейн доведе до възхода

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се изкачи до рекордното 41-о място в световната ранглиста. Това стана благодарение на силното му представяне на турнира в Бризбейн, където загуби с 0:2 сета от Анди Мъри във финала, пише Sportline.bg.

Гришо, който в края на 2012 г. стана първият българин, влязъл в Топ 50, се изкачи със 78 места и вече има 1008 т. в актива си. Само 7 точки го делят от Николай Давиденко и Анди Родик. На Димитров му предстои участие на турнира в Сидни, където в 1-и кръг ще срещне италианския тенисист Фабио Фонини.

Промени в челната десетка на ранглистата няма. Лидер остава Новак Джокович, пред Роджър Федерер, Анди Мъри, Рафаел Надал, Давид Ферер, Томас Бердих, Хуан Мартин дел Потро, Жо-Вилфред Цонга, Янко Типсаревич и Ришар Гаске.

Доброто представяне на Гришо водят не само до изкачване в световната ранглиста, но и до солидни суми от наградни фондове. След чека от 41 540 щатски долара, които той получи Бризбейн, българинът премина границата от 1 млн. долара, като вече е събрал общо 1 026 294 долара (преди да се приспаднат данъците) от бонуси.