"Арена Армеец" отваря врати за шампионата по борба

Спорт

08-01-2013, 18:17

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Състезанието ще се проведе този уикенд

Тренировъчната зала на "Арена Армеец" ще посрещне шампионата за мъже и жени по борба през уикенда. В събота са схватките в свободния стил при мъжете, както и при жените в категория до 48, 55, 63 и 72 кг. В неделния ден е надпреварата в класическия стил и в останалите категории при жените.

В паузата на схватките ще бъде награждаването на най-добрите отбори през 2012 година. Комплексен победител в свободния стил е "Сливен", следван от "Левски" и "Димитровград", а в класическия - "Рилски спортист", "Левски" и "Ботев" (Враца).

Като клубове с най-голям международен принос са отличени "Левски" в категория свободен стил и "Ловеч" – в класически стил.

Срещите започват в 9:00 часа, а финалните схватки ще са след 16:00 часа.

Техничесата конференция е денят преди двубоите - от 17:00 часа в зала "Диана", а меренето ще бъде от 18:00 часа.

Шампионатът ще пропуснат някои от националите, които имат срещи в германската Бундеслига. На първенството няма да се бори и миналогодишният шампион в категория до 74 кг на свободния стил Иван Деливерски, който претърпя операция на коляното. Той ще пропусне и турнира "Дан Колов" (15-17 февруари), но се надява да е готов за европейското в Тбилиси (Грузия) от 19 март.