Петко Маринов става консултант на баскетнационалките

Спорт

08-01-2013, 18:48

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Поканата към треньора на Нефтохимик 2010 е отправена от Георги Божков, който е старши треньор на националния отбор на България

Наставникът на Нефтохимик 2010 Петко Маринов ще бъде консултант, а Стефан Михайлов, който е начело на Левски, става помощник-треньор на националния отбор по баскетбол за жени. Поканата към треньора на Нефтохимик 2010 е отправена от Георги Божков, който е старши треньор на националния отбор на България и треньор на Дунав Русе.

Петко Маринов е един от най-уважаваните и опитни треньори по баскетбол в страната ни. Под негово ръководство бургаските баскетболистки записаха няколко поредни титли и купи на страната. В настоящия шампионат на НБЛ при жените момичетата на Нефтохимик 2010 мачкат наред съперничките си и до момента не познават загубата.

България е в група със Словения и Швейцария в предварителните квалификации за европейското първенство през 2015-та година. Целта е до тогава да се сформира боеспособен тим, затова Георги Божков се обърнал за към двамата опитни специалисти, които започват работа в щаба на националките.