Bulgariautre: кой, къде, кога

Общество

08-01-2013, 20:25

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Предстоящите събития в столицата утре, 9 януари

София
В 9.00 часа започва редовното заседание на Народното събрание.

В 10.00 часа започва заседанието на Министерски съвет.

От 10.00 часа в сградата на бул. „Дондуков” 8-10, ет. 4, зала 4 ДКЕВР ще проведе обществено обсъждане на проект на Указания за формата и съдържанието на информацията необходима за изготвяне на петгодишен бизнес план за развитието на дейността на ВиК операторите.

От 10.00 до 11.00 часа пред гръцкото посолство на ул. „Сан Стефано” 33 в София, ще се състои протестна демонстрация в подкрепа на българския гражданин и висококвалифициран специалист в областта на авиацията – капитан Янко Стоименов, осъден на 123 години затвор за авиокатастрофа, за която няма вина.

В 12.30 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще подпише споразумение с OffRoad България за сътрудничество при кризисни ситуации.
От страна на OffRoad България упълномощен да подпише споразумението е Владимир Йончев. Събитието ще се проведе в „Център за управление при извънредни ситуации” на Столичната община на ул.”Бенковски” 12, етаж 5.

От 10.00 часа в сградата на КНСБ на площад „Македония”, конферентна зала на втория етаж, ще бъде дадено началото на информационна кампания „Пряката демокрация в действие”, свързана с предстоящия референдум за атомната енергетика.

От 18.00 часа в залата на УАСГ в София председателят на БСП Сергей Станишев ще участва в срещата на градския партиен актив на БСП-София на тема: „Гласуваме за развитието на ядрената енергетика”.

От 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на тема „Строгият контрол върху търговията със скрап през 2013 година”,организирана от Българската асоциация по рециклиране (БАР) и Асоциацията на рециклиращата индустрия (АРИ).

В 12.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на Инициатива „Граждани за София” на тема: „Защо „естакада” в София стана мръсна дума и защо гражданите на кв. „Лозенец” не искат естакада? Спасявайки „Борисовата градина”, те са убедени, че спасяват себе си”.

В 14.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на Национално движение „Русофили” на тема: „Предстоящият референдум на 27 януари 2013 г.”.

Варна
В приемната на ГЕРБ – Варна на ул. „Г. Бенковски” № 1 от 14.00 ч. до 16.00 ч. ще бъде общинският съветник Станислав Иванов, който ще се среща с граждани.

Видин
В 11.00 часа в заседателната зала на 6-я етаж в сградата на общината ще се проведе пресконференция във връзка с подготовката за провеждане на националния референдум на 27 януари.

Казанлък
Ще бъде тържествено отбелязана 135-та годишнина от Освобождението на Казанлък и от боевете при град Шипка и с. Шейново. В Казанлък в Девическия манастир в 10.00 часа ще бъде отслужена заупокойна молитва в памет на загиналите за свободата на града, след което ще има празнична програма. Тържествата в с. Шейново започват в 11.00 часа пред Паметника на победата, а в град Шипка честването ще започне в 12.00 часа пред храм „Рождество Христово“.

Ямбол
В зала 107 на община Ямбол ще се проведе извънредно заседание на Общинския съвет във връзка с намерението на община Ямбол да кандидатства с проект за реконструкция на пешеходните зони в централната градска част.