Пловдивските таксита в ценова война

Мисия Пловдив

08-01-2013, 20:45

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Голяма част от фирмите намалиха тарифите си на половина

Истинска ценова война за клиенти се води между таксиметровите компании в Пловдив. Голяма част от фирмите намалиха тарифите си с 30 процента, а някои от компаниите дори се готвят да возят пътниците за 2 лева на курс. Таксиметровите шофьори обясниха, че това не е антикризисна мярка, а дъмпингова война за оцеляване на пазара.

Смъкването на цените стана лавинообразно, след като една от компаниите още преди Нова година свали тарифите наполовина и успя да привлече огромна част от клиентите. Поставени в неизгодна ситуация, останалите фирми бяха принудени да последват нейния пример и сега пренастройват апаратите си в Главна дирекция “Мерки и измервателни уреди“.

Затова таксита в Пловдив вече возят на 45 стотинки дневна и на 55 стотинки нощна тарифа за километър. Първоначалната такса падна от 90 на 65 ст. Ценовата война между фирмите роди и нова тарифа - 2 лева от точка до точка, или толкова струва курса от единия до другия край на града.

Докато  клиентите се радват на по-ниските цени, то таксиметровите шофьори не са толкова въодушевени, защото приходите няма да стигнат за покриване на разходите им. От бранша прогнозират, че много скоро ценовата война ще вземе и първите си жертви. Повечето фирми няма да издържат и ще фалират, информира Нова ТВ.