Добро утро в сряда!

Мисия Пловдив

09-01-2013, 06:29

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

В "Тракия" започват да запълват дупки

Добро утро, пловдивчани! Срядата започва със слънчево време, но само до около 12 часа.

След обяд от запад ще настъпи заоблачаване. Ще духа слаб северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между -2 и 3 градуса.

В "Тракия" започва запълването на неравности със студена смес по уличната мрежа. Началото ще е в 11 часа пред сградата на администрацията на района.

На този ден празнува висшето военноморско училище “Н.Й.Вапцаров” във Варна. Най-старото българско техническо учебно заведение е създадено на 9 януари 1881 г. в Русе като Машинна школа за подготовка на машинисти и огняри за корабите с тригодишен курс на обучение. Първи ръководител на училището е Александър Конкеевич. След няколко години се премества във Варна. През 1904 г. става средно учебно заведение, а от 1915 г. – военноморско. През 1942 г. става Висше военноморско училище, а от 1949 г. носи името Н. Й. Вапцаров.

В Културен център на Радио Пловдив, (Студио 1), ул Дондуков № 2 от 18 часа авторът Георги Белев ще представи "Умерена облачност и други стихотворения" със специалното участие на проф. Михаил Неделчев и Иван Теофилов. Стихове ще чете Ивайло Христов.