Родната полиция ни гази (ВИДЕО)

Крими

09-01-2013, 10:10

Снимка:

YouTube

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Катаджии задържаха шофьор без да му се легитимират и без да му кажат защо

Клип, който показва вулгарно отношение на полицай към шофьор, разбуни духовете в нета.

Видеото, качено преди два дни от Мартин Цанев от Трявна, показва как катаджия го вади насила от колата му без заповед и без да го уведоми какво точно е нарушил.

Чува се и уплашения глас на младия мъж: “Господин полицай, моля ви! Как ще извършвате насилие над гражданите! Помощ!”. Ти панаири ли ще правиш, отвръща му ченгето

Въпреки неколкократните подканяния от Мартин да се легитимират, униформените не го правят.

 

След като го завличат до районното му обясняват, че е паркирал неправилно.

Според директора на Областна дирекция на МВР в Габрово комисар Денислав Донков обаче не става въпрос за полицейско насилие, а за професионално изпълнение на служебните задължения.

По думите му униформените са го предупредили още на място, че е паркирал неправилно, което обаче не е видно от видеото.

"Никъде не се вижда арогантно поведение на полицейските служители, и това, че водачът си позволява демонстративно поведение не е попречило на служителите да си изпълнят задълженията", коментира пред Дарик комисар Донков.

Според него задържането му е станало не по Закона за движение по пътищата, а заради преченето на гражданина на полицаите да си вършат работа.

"Тепърва се извършва проверка за цялостното изясняване на случая. Получих и жалбата от лицето Мартин Цанев. Прочетох я детайлно, виждам, че добре е запознат с правата си, както трябва да бъде и всеки български гражданин. Към момента данните са, че няма упражнено полицейско насилие и че колегите са действали правилно в тази ситуация", повтори още веднъж Донков.

В мрежата обаче хората застават зад позицията на шофьора, че срещу него има упражнено насилие.

Потребителите пишат:

- Дисциплинарно уволнение, веднага! Как така ще изкарат насила, без да го обвинят в нещо? А дали са се представили? Те си го изкараха и му сложиха белезници. Дори и историята на техния комисар да е вярна, пак са в нарушение. Ченгета без значки - не са ченгета! Всеки може да си купи шапка Police, светлоотразителна жилетка. А и рапорта се казва, че човекът е паркирал, а ние го виждаме в колата. По закона за движение по пътищата, ако шофьорът е в ППС, то се счита за спрял.

- Пътен полицай НЯМА право да те вади по този начин от кола ! Позакон е задължен първо да разговаря с теб, като бял човек, не да те вадят и да те държат. Това което се вижда на клипа се прави на последна инстанция и то ако отказваш да бъдеш задържан, само тогава имат право да действат така. Като съдя по клипа, човекът изглежда спокоен и се отнася с уважение към тях,наричайки ги/го " Г-н Полицай ".