Ученици в конкурс за инфо материали на Лагуната Атанасовско езеро

Мисия Бургас

09-01-2013, 10:33

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

В конкурса могат да участват всички ученици от I. до XII. клас на училищата от Бургас

Ученици от 1-ви до 8-и  клас в Бургас ще могат да се включат конкурс за изработване на рекламно-информационни материали за Лагуната Атанасовско езеро. Всички желаещи да се включат в надпреварата трябва да заявят участието си до 25 януари като подадат проектити по темата.

Конкурсът се организира от Природонаучният музей - Бургас в партньорство с проект „Солта на живота” на БФБ, финансиран от програма LIFE+ и РИО на МОМН – Бургас.

Дейностите по начинанието са разделени в две възрастови групи – от 1-ви до 4-ти клас за изработване картичка и/или дипляна и от 5-и до 7-и клас за изработване на брошура и/или аудио клип.

Техническите параметри на които трябва да отговарят проектите са дадени като допълнителна информация (или могат да се изтеглят от сайта на БФБ). Конкурсът стартира на 14 декември 2012 г., а проекти се предават до 25.01.2012 г. включително.

Специално жури ще отличи най-добрите проекти и ще връчи награди. Участниците  да очакват приятни изненади! Авторите на проектите, заели първо място в различните категории, ще бъдат отличени със специална награда - ”Един ден на Атанасовското езеро”, която ще включва разходка из езерото с туристическото влакче и наблюдение на редки видове птици със специалист-орнитолог. За всички участници ще има грамоти.

Най-добрите проекти или части от тях ще бъдат публикувани на сайтовете на Регионален музей - Бургас и проект „Солта на живота” на Българска Фондация Биоразнообразие или в бъдещите рекламни брошури на проекта.

Победителите ще бъдат обявени на 1-ви февруари, в навечерието на Международния ден на влажните зони, на тържество в Природонаучния музей, където авторите на най-добрите проекти ще имат възможност да ги представят пред специалисти, журналисти и гости на събитието.

Желанието на организаторите е учениците от Бургас да обогатят знанията си за лагуната Атанасовско езеро и нейните многобройни забележителни обитатели. Опознаването на лагуната ще създаде по-дълбока връзка на децата със заобикалящата ги ценна природата, чувство на отговорност и съпричастност към проблемите и опазването й.