Подлез на ужасите в центъра на Пловдив (СНИМКИ)

Мисия Пловдив

09-01-2013, 12:03

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Десислава Стаменова

Всичко от Автора

Тъмница стряска и подканя престъпници

Тъмнина, течове, бесни шофьори и прах до небето! Правят си компания в подлеза на Централна поща в Пловдив. След 17 часа влизането в тъмницата и чакането на автобус там е излагане на сериозна опасност за живота. В подлеза има две спирки, на които няма нито една светеща лампа, сигнализираха читатели.

Спокойно може някой да те нападне, обере или уплаши, жалват се пловдивчани, които ежедневно влизат в тъмницата, за да чакат рейс.

Новите лампи в подлеза бяха поставени през 2004 година. Замисълът тогава бе добър: осветлението да се контролира с електронна система, която непрекъснато измерва с яркомери светлината и включва и изключва различна част от лампите. Затова и там никога не е светвало на сто процента. Сега обаче не мига нищо. Икономията на общината е пълна, опасността за хората също.

Подлезът е плануван за ремонт, но още няма избрана фирма-изпълнител, каза за Plovdivutre.bg заместник-кметът Димитър Кацарски. За реконструция на обекта са приготвени 880 хиляди лева.

Докато се намери фирма и свърши обновлението, макар и на тъмно, ни остава да се радваме на големите рисунки на Иван Величков. През лятото младият художник изрисува със спрей стените на подлеза. Златни съкровища, между които и Панагюрското, "греят" нощем.

За инициативата тогава общината даде 2 500 лева за 300 спрея.

Идеята бе подлезът да стане туристическа дестинация...