В Бургас: Брак сега, сватба, ама друг път

Бургас Лайф

09-01-2013, 12:31

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Цвят изумруд - абсолютният хит за сватбите през 2013

Младите семейства само се подписват, женят се през лятото по плажа

Красиви, пищни тържества посред зима вече се срещат все по-рядко, отчитат от светбените агенции в града. Според тях още от година е започнала тенденцията бракосъчетанията да се правят с месеци по-рано от тържествата. Сега след забраната за тютюнопушене пък  случаите на летни сватби и зимни бракове станали ежедневие.

 "Повечето заявки за тържества от началото на есента са за лятото на 2013 година. Това вече стана нещо като традиция през последните години, но сега след забраната за пушене още по-категорично се усеща тази тенденция", сподели Силвия Танева, член на АБСА и собственик на агенция "Брилянтин". Според нея причините не са свързани толкова с цигарите, колкото с повляването на бургазлии от световните традиции в светбените цереномии.

Друга причина за месеци по-късното реализиране на самата сватба след брака е екзотичните условия, които могат да бъдат предложени през топлите месеци.

"Съществува и вероятността хората да предпочитат този вариант и заради това, че тържествата на плажа са по-достъпни, но същевременно могат да бъдат направени много по-елегатно, красиво и вълнуващо през лятото", обясни още сватбеният агент.

Тя припомни, че градинските и крайбрежни сватби са станали мода в България още преди 7 години, когато крак повлякоха десетки родни звезди. Този тип партита за младите семейства на открито били много предпочитани и от чужденците, идващи по Южното Черноморие през активния сезон.