От Ботев признаха: Искаме Божинов

Спорт

09-01-2013, 12:59

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Нападателят все по близо до "канарчетата"

Сделката между Валери Божинов и Ботев става все по-възможна. Клубът е започнал преговори с футболиста за привличането му в отбора. Спортният директор Александър Александров вече проведе първи разговори с нападателя на националния отбор на България.

„Говорихме с Божинов. Това, което мога да кажа към момента е, че Валери проявява интерес към нашия отбор и иска да играе при нас, ние също се интересуваме от него. Преговорите все още са в ранен етап и когато има повече яснота около тях, ще информираме обществеността”, заяви Александров пред клубния сайт.

26-годишният нападател е нежелан в Спортинг (Лисабон), който държи правата му. Той прекара есенния полусезон под наем във Верона, но италианците също се отказаха от услугите му.

Ботев Пловдив може да бъде първият български клуб за Валери Божинов. Досега кариерата на нападателя протече изцяло в чужбина.

Бонус за осъществяването на трансфера може да се окаже фактът, че съпругата на Валери - Николета Лозанова е родом от Пловдив, пише SPORTLINE.BG.