Кантарът - този зъл януарски демон

Животът

09-01-2013, 13:34

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Жените изпадали в паника от коледните килца

Коледните угощения са обичани от всички, но водят до неприятни последствия, особено за жените.

Британско изследване установи, че мисълта да стъпят на кантара след коледното преяждане е по-страшна за представителките на нежния пол от възможността да бъдат зарязани от партньора си.

Близо една трета от дамите заявили, че това е най-големият им страх през януари, а само 12 на сто посочили, че се страхуват от провал на връзката.

Само посещение при зъболекар всява по-голям ужас у дамите, като 32 на сто заявили, че това е най-големият им страх. Сред другите страхове на жените на Острова са да бъдат видени голи от колега (19,5%), проверката на банковата сметка след прекаляване с пазаруването (19%) и полагането на изпит за шофьорска книжка (9%).

Страхът на дамите от кантара след Коледа кара една пета от тях да стъпят върху него едва на 8 януари, цели две седмици след празника. Макар 26 на сто от жените да качват по-малко килограми, отколкото очакват в периода на празниците, 40% отказват изобщо да се премерят след Коледа. Изследването показва още, че 18% от британците биха излъгали свои приятели или роднини, ако са нарушили новогодишното си обещание.

Мъжете са по-лъжливият пол, като 20 на сто биха опитали да убедят своите приятели, че са спазили обещанието си, макар че в действителност не са спрямо 17% от жените. Други 20% заявили, че се чувстват доволни, ако успеят да се придържат към обещанието си по-дълго от приятелите си.