40 свине и една американка

Животът

09-01-2013, 14:00

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Жената отглежда грухчовците като домашни любимци

Повечето хора отглеждат вкъщи куче, котка или рибки.

Нетрадиционни питомци е избрала да има американката Флорънс Грубер.

Жената отглежда 40 прасета като домашни любимци, съобщават американски медии.

Дамата от щата Върмонт наскоро била принудена да се изсели от къщата си, след като гневни съседи се оплакали на властите.

Флорънс, която живее с партньора си Алън Цефрекас, твърди, че свинете са невинни домашни любимци, но местните власти не са съгласни с нея и ги определят като добитък, забранявайки отглеждането им в къщата.

Грубер признава, че има прекалено много животни и че може да се раздели с някои от тях.

"Никога не съм възнамерявала да имам толкова голям брой свине. Те са мирни, тихи и много мили животни, като деца. Само трябва да се отнасяте с тях като с членове на семейството", сподели жената пред местни медии.

Флорънс твърди, че прасетата са много паметливи и забавни. "Хората трябва да бъдат съветвани да си вземат свине вместо антидепресанти", счита тя. Макар животните да знаят къде да вършат естествените си нужди, няколко съседи се оплакали от неприятната миризма и неестетичния вид на къщата.

Не за първи път Грубер има проблеми с властите заради домашните си любимци. Тя се преместила във Върмонт от Ню Джърси, тъй като в града не било разрешено да се отглеждат свине в домовете.

Изглежда в САЩ напоследък е модерно свине да бъдат отглеждани за домашни любимци. Най-известен беше домашният любимец на Джордж Клуни, към който той беше много привързан. Но виетнамското прасе Макс, което актьорът отглеждаше от 18 години, почина през 2006 г.