Изтръгват паветата от "Васил Априлов" и "6-ти септември"

Мисия Пловдив

09-01-2013, 12:50

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Премахват каменната настилка и от Коматевско шосе

Паветата съвсем скоро ще изчезнат от булевардите ”Васил Априлов”, ”Шести септември” и Коматевско шосе. Работата по обновлението на каменните шосета ще започне през тази година. Това обяви зам.-кметът Димитър Кацарски.

За отсечката на ”Шести септември” от моста на Адата до булевард ”Княгиня Мария Луиза” в момента е обявена обществена поръчка за изготвяне на работен проект. Общината е осигурила нужното финансиране. Тоест всичко е въпрос на време. Смятам, че премахването на паветата ще започне до края на годината.

Предстои да започне работата и по булевард ”Васил Априлов”. Работата ще тръгне от Централна гара към пресечката с Пещерско шосе, защото в този участък няма отчуждителни процедури. Такива текат в момента по отсечката от аптека Мальовица до бул. ”Шести септември”. В зависимост от техния ход ще върви и ремонта, уточни Кацарски.

Паветата ще бъдат извадени и от пътя между Коматево и Пловдив. В момента върви проектирането. Очакваме готовият план да получи зелена светлина до 2 месеца, след което да започне работа по отсечката, заяви още зам.-кметът.