Bulgariautre: кой, къде, кога

Общество

09-01-2013, 20:39

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Предстоящите събития в страната утре, 10 януари


В 9.00 часа започва редовното заседание на Народното събрание.

Премиерът Бойко Борисов ще приветства участниците в първата, за тази година, среща на Комитет Набуко, която ще се проведе в столичния хотел „Шератон”.

В 9.30 часа в заседателната зала в сградата на ул. „Eкзарх Йосиф” № 12 ще се проведе заседание на Висшия съдебен съвет.

От 9.30 часа в зала „Мати” на НДК на пл. „България” 1 регионалният мениджър на ЧЕЗ за България Петър Докладал ще даде брифинг за приоритетите на ЧЕЗ за предстоящата 2013 г.

От 10.00 часа в Министерството на финансите ще се проведе брифинг на заместник–министъра на финансите Карина Караиванова.

От 10.00 часа състав на Софийски градски съд ще гледа делото срещу Владимир Бошнаков.

От 10.00 часа в хотел „Кристал Палас” Петя Евтимова, заместник-министър на образованието, младежта и науката ще представи новия програмен период на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Програма BG06 „Деца и младежи в риск”.

От 10.30 часа в Гранитната зала на Министерски съвет в присъствието на премиера Бойко Борисов министърът по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев и заместник-министърът на финансите Карина Караиванова ще направят анализ на финансовото изпълнение на оперативните програми за изминалата 2012 г.

От 10.30 часа в сградата на БФБ-София на ул. „Три уши” № 6, ет.5 ще започне церемонията по връчването на наградите за инвестиционни посредници, постигнали най-високи резултати през 2012 г.

В 12.00 часа в зала „Тържествена“ (зала 15 на 2 етаж) в Съдебната палата ще се проведе церемонията по полагане на клетва на новия главен прокурор Сотир Цацаров.

От 14.00 часа в зала „Средец” на „Шератон София Хотел Балкан” ще се проведе официалното подписване на споразумения между Национален гаранционен фонд и банките-партньори, избрани да работят по гаранционната схема за финансиране на проекти по Програмата за развитие на селските райони.

От 14.00 часа в Гранитната зала на Министерския съвет в присъствието на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев ще се състои официално подписване на договор за безвъзмездна финансова помощ за създаване на научно-технологичен парк в София.

В 16.30 часа в сградата на Българската търговско-промишлена палата на ул. „Искър” 9, ет. 1, зала „А”ще се проведе среща на Евроклуба при БТПП.

От 18.00 часа в Център за култура и дебат „Червената къща” на ул. „Любен Каравелов” № 15, зала „Пеша Николова” Европейският съвет за външна политика (ЕСВП) организира кръгла маса с участието на македонски и български експерти на тема:
„България и Република Македония: а сега накъде?”.

От 18.30 часа в Столична библиотека на площад „Славейков” 4 ще бъде учредена Международна асоциация за българско изкуство по света (МАБИС).

От 19.00 часа в хотел „Феста София” на бул. „България” 83 ще бъде открита изложбата „Ухание на цветя”.

В 11.00 часа в пресклуба на БТА Н.Пр. Тересита Капоте Камачо – извънреден и пълномощен посланик на Република Куба в София, ще даде пресконференция на тема „54-та годишнина от победата на революцията в Куба. Истината за Куба и за извършващите се там промени”.

В 12.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на група икономисти и политици посветена на разработена от тях „Нова икономическа програма за развитието на България”.

В 13.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на Софийската стокова борса, която ще направи годишен отчет за 2012 г.

Варна
От 14.00 часа общинският съветник от ГЕРБ – Варна ще се срещне с граждани в приемната на ул. „Г. Бенковски” № 1.

Видин
От 10.00 часа в заседателната зала на Областен информационен център-Видин, пл. „Бдинци” 2 ще бъде представен доклад по напредъка и постигнатото от центъра до момента, както и предстоящите дейности в област Видин за популяризиране на Кохезионната политика на ЕС в България.

Пловдив
От 17.00 часа в зала 5 на Дом на науката и техниката - Пловдив ще се проведе пресконференция на Иван Иванов, Иван Костов и Иван Хиновски - представители на
Инициативния комитет „Не на измамата Белене“ - застъпник на алтернативна позиция в Националния референдум на 27 януари 2013 г.
В 17.30 часа в зала 1 на Дом на науката и техниката – Пловдив, представителите на Инициативния комитет ще проведат отворена дискусия с граждани.

Стара Загора
В 10.00 часа кметът на Стара Загора Живко Тодоров ще проведе изнесена пресконференция, във връзка със завършилия ремонт на детска ясла № 9.

От 17.00 часа на Античната улица в Регионалния исторически музей в Стара Загора ще се състои официалното награждаване на носителите на званието „Боец на годината“ в различните бойни спортове.