Търсят се най-добрите ученици по немски език

Мисия Пловдив

10-01-2013, 13:26

Снимка:

Интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Състезанието е тази събота, такса за участие няма

Регионалният инспекторат по образованието – Пловдив организира състезание по немски език на регионално ниво. Събитието ще се проведе под мотото "Пловдив избира сред 100-те най-добри по немски език".

Учениците от X и XI клас, изучаващи немски като първи чужд език, ще имат възможност да премерят сили в първата по рода си специализирана регионална надпревара, която ще се проведе на 19 януари /събота/ 2013 година от 9 часа в Пловдивски Университет "Паисий Хилендарски" (ул. "Цар Асен" 24, Ректорат).

Участие в състезанието ще вземат стоте най-добри от областта, като всяко училище ще излъчи своите представители чрез вътрешен подбор. Тематиката, върху която участниците ще разсъждават е "Възобновяеми източници на енергия в съвременното БИО- ЕКО- Общество"

Състезанието ще се проведе в един етап, при който участниците ще трябва да създадат два текста в рамките на 120 минути- една история по картинки и втори, в който да изразят мнение по даден проблем. Нивото, на което участниците ще мерят сили, е Б1 от Общоевропейската езикова рамка. Писмените работи ще бъдат анонимни, а оценяването ще бъде от трима проверители.

Такса за участие няма.