Граничният полицай се застрелял в слепоочието, издъхнал на място

Крими

10-01-2013, 13:55

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Граничен полицай от Бургас отне живота си

По случая е образувано следствено дело

Бургаският граничен полицай, който посегна на живота си по време на дежурство вчера се е прострелял смъртоносно в дясното слепоочие, съобщават от полицията.

Както Burgasutre вече писа старши полицай Теньо Т.  се самоуби в каютата си в късния следобед вчера. Въпреки реакцията на екипажа, пристигналия на място медицински екип само констатирал смъртта. 

По данни на полицията, служителят е в системата на МВР от 1999 г. За инцидента незабавно са уведомени както Центъра за спешна медицинска помощ, така и дежурния следовател. Медиците, качени на борда констатирали, че служителят има огнестрелна рана в главата в дясното слепоочие. Смъртта е настъпила мигновенно.

Все още не се знае какво точно е предизвикало Таньо Т. да посегне на живота си, но една от версиите е, че причините са финансови. Според друга става дума за любовни терзания от скорошна раздяла със съпругата му.

По случая е назначена проверка. Образувано е досъдебно производство по чл. 115 за убийство срещу неизвестен извършител, каза говорителят на окръжна прокуратура Красимира Кателиева.