Хранителна секс диета

Животът

10-01-2013, 14:38

Снимка:

Интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Какво да хапваме, за да стимулираме желанието си?

Трудно могат да се преброят различните видове диети, претендиращи, че се грижат за добрата ви фигура, дават ви енергия или понижават холестерола. А чували ли сте за хранителен режим, стимулиращ сексуалното желание? Ето някои храни, които със сигурност ще подсилят либидото ви и за разлика от хапчетата ще доставят наслада и на вкусовите ви рецептори. Предложени са ни от az-jenata.bg:

Целина

Може да ви звучи странно, но е истина. Нашите прародители са познавали специфичните качества на целината и от векове са я използвали като секс стимулант. Тя е изключително богата на витамините A, C и B, както и на калий и много минерали, а етеричните масла, които съдържа, спомагат за разширяване на кръвоносните съдове и я превръщат в естествен афродизиак.

Черен хайвер

Става въпрос специално за хайвера на есетрата. Безспорно това е най-изисканата любовна храна. Цената на черния хайвер е твърде висока за да можем всички да си го позволим, но е добре да познаваме качествата му и при много специален случай да поднесем изненада на партньора си. Високите стойности на витамини и минерали, които хайверът съдържа са добър стимулант на кръвоносната система и от там на оргазма, помагайки на кръвта бързо да стигне до важни за него части от тялото ви.

Стриди

Те са въплъщение на еротиката. Стридите са чиста енергийна протеинова „бомба“. Клинично е доказано, че цинкът, който те съдържат в изобилие, стимулира производството на сперма и повишава нивото на тестостерона. Нещо любопитно. Думата „афродизиак“ идва от името на богинята Афродита, която според древните гърци е излязла от мида на стрида. Легендата разказва, че перлите са вкаменени капки роса от косите на Афродита.

Шоколад

Знаете ли, че преди време той е бил забранен в мъжките манастири, точно защото се считало, че е твърде „секси“. Освен полезни витамини и антиоксиданти, какаовите зърна съдържат и две съставки (триптофан и фенилетиламин), които увеличават количеството на ендорфини в мозъка – така популярния „хормон на щастието“. Шоколадът съдържа също и стимулантите кофеин и теобромин, които в голяма степен обясняват „приповдигнатото ни настроение“, когато се отдаваме на това любимо изкушение.

Бадеми и ванилия

Вкусът и ароматът им са ненадминати, но те действат и като феромони на обонятелните ни рецептори. Доказано е, че ако нечия миризма ви харесва, то той ви подхожда и привлича биологически. Разбира се, че всички ние бленуваме за съвместимост по отношение на темперамента, характера, интелекта, но... това е тема за друг тип размисли.