18 години затвор за шотландеца, убил 12-годишния Станислав

Крими

10-01-2013, 16:00

Снимка:

Личен архив

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Дейвид Бел Брайсън умъртвил момчето , понеже дразнело кучето му

Видинският окръжен съд призна за виновен Дейвид Бел Брайсън за убийството на 12-годишния Станислав Мирчов от село Лагошевци. Шотландецът получи 18 години затвор при първоначален строг режим, предаде БГНЕС.

 

На 4 януари миналата година, Брайсън бе признат за виновен, че е умъртвил момчето по особено брутален начин.Той го е душил бавно и продължително, като му е подавал периодично глътка въздух и детето е съзнавало ужаса на случващото се. Мотивът е, че мъжът бил вбесен от факта, че детето дразнело кучето му, а също мислел, че то е отровило преди време друг негов домашен любимец.

 

Тялото на Станко бе намерено 17 дни след убийството, а Брайсън бе задържан след като се провали на детектор на лъжата и направи пълни самопризнания.

 

Прокуратурата поиска доживотен затвор за чужденеца, а защитата на Брайсън пледира, че той е невинен, защото обвинението почивало само на самопризнанията му в досъдебното производство.

 

"Невинен съм, ще обжалвам", каза на излизане от залата Брайсън.

Бащата на жертвата - Веселин Мирчов заяви, че не е доволен от присъдата и иска доживотен затвор за убиеца. "Ние сме по-демократична страна от Америка, защото нямаме смъртно наказание, а там има. Такива престъпници трябва да бъдат убивани", коментира Мирчов.

 

Освен осемнадесетте години затвор, Брайсън трябва да плати 200 хил.лв. кръвнина на родителите на убитото момче.