Тарашиха пловдивски жилища, арест за трафик на течен кокаин (СНИМКИ)

Крими

11-01-2013, 11:20

Снимка:

МВР

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Мафиотите са участвали в международен канал за наркотици

Служители на ГДБОП, съвместно с техните колеги от ОБОП–Пловдив, задържаха двама мъже, участвали в международен канал за трафик на наркотици през България за Великобритания.

Вчера около 16 часа на автомагистрала “Тракия” в посока София, са задържани 31-годишен мъж криминално проявен по чл.194 от НК и осъждан в Германия и 30-годишен, осъждан във Великобритания. Те пътували в лек автомобил.

В хода на разследването при претърсване на колата и жилищата, обитавани от двамата на територията на Пловдив, спецполицаите открили пластмасова бутилка с вместимост 500 милилитра и около 100 милилитра оранжева на цвят течност в нея, както и пластмасова туба с вместимост около 5 литра, пълна със същата течност. При проведения полеви наркотест веществото реагирало положително за наличие на кокаин. Иззети са още 9 пластмасови бутилки с вместимост по 1 литър - кокаин, както и множество мобилни телефони и СИМ карти. 

Проведената операция е във връзка със задържаните на 14 декември на ГКПП- Кулата 4 кг  течен кокаин, укрити в лек автомобил.

Мъжете се задържани с полицейска мярка за 24 часа, образувано е досъдебно производство.

Действията по разследването продължават.