"За фотографията" и още нещо

Афиш

11-01-2013, 11:33

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Фотографска изложба ни показва модерните тенденции в този вид изкуство

Всички, които се интересуват от фотографията и бъдещето й, могат да посетят Софийски арсенал – Музей за съвременно изкуство.

В изложбата 24 артисти представят повече от 40 свои произведения, сред които видео творби, скулптури и печатни издания. На нея можем да видим какво откриват младите фотографи за медията фотография и за себе си като художници, къде търсят нейните нови аспекти. Организатори на събитието са "Гьоте институт" и Софийски арсенал – Музей за съвременно изкуство.

Ще бъдат представени и двама млади артисти – Алвин Лей и Александер Базиле, които се опитват да вникнат в развитието на новите технологии и дали е възможно този вид изкуство да надхвърли представите, които хората имат за него. И двамата са завършили Висшето училище за медии в Кьолн и, както казват, рядко са посещавали курсовете по фотография, но отдавна се занимават с нея.

Как работят те през другите форми в изкуството? Накъде се развива фотографията и как би могла да надхвърли традициите? С тези и други въпроси се занимава обещаващата експозиция.