bTV се сдърпа и с "Господарите" покрай скандала с Булсатком

Говорителят на АБРО защитава телевизията в предаването

Преди няколко дни представители на Булсатком изразиха своята позиция в "Господари на ефира" за търговския спор с bTV и неподписания договор между двете страни.

Както е известно, скандалът се разрази преди коледните празници, а от 2 януари седемте канала на bTV Media Group не се излъчват в пакетите на Булсатком.

"Господари на ефира" се обърна и към другата страна в спора, но на пощата на предаването се получил доста интересен отговор.

"За да представите обективно и нашата позиция в материала си по казуса с Булсатком, можете да се свържете с изпълнителния директор на асоциацията АБРО, която представлява интересите на bTV и другите частни медии - АБРО.
bTV не може да съдейства чрез интервюта за създаването на предаване, което нарушава авторските и сродни права на медията върху интелектуални продукти", гласи позицията на телевизията, изпратена от PR-a Константина Маркова.

С което показа, че напрежението между "Господари"-те и медията все още не е загаснало. Шоуто напусна със скандал bTV, които пък от своя страна закупиха лиценза за оригиналното предаване Striscia la Notizia. То обаче имаше само един пробен епизод миналата година по bTV Comedy и после всичко около тръгването му потъна в мъгла.

Отговорът на подопечните на Магърдич Халваджиян не закъсня.

"Честно казано и ние не изгаряме от желание да съдействаме на телевизия, която не е коректна към творците, носители на авторски права, но нашият професионализъм изисква да им дадем думата. Константина Маркова обеща да ни даде говорител. От този имейл излиза, че говорител на БТВ е изпълнителния директор на Асоциацията на Българските Радио и телевизионни Оператори - АБРО – Мехти Меликов. Ние, разбира се, си уговорихме интервю с него. Наш екип отиде на срещата, но той отказа да застане пред камерата ни", разкриха от предаването.