Няма саботаж на проверките за дюните, отсякоха от Несебър

Новините

11-01-2013, 17:51

Снимка:

flickr

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Местната администрация ще обжалва актовете

Община Несебър не е саботирала проверка на органите на ДНСК, действителната обстановка е много различна от описаната в акта, че не е оказано съдействие.

Това е категоричната позиция на морската администрация по повод на констативните актове, които бяха връчени на кмета Николай Димитров, шефката на отдел "Устройство на територията" инж. Жулиета Горанова и гл. архитект Валентин Димов за случая със скандалния терен в местността "Кокала" .

Според община Несебър за пръв път служителите на ДНСК са пристигнали при тях точно в 10.50 ч. на 2-ри януари. Заедно с тях се е движел екип от репортери с камера. Те се срещнали с инж. Жулиета Горанова и Мария Караджова, главен специалист в отдела. На проверяващите незабавно са представени поисканите от тях документи и са направени копия на посочените от тях.

Предоставени са им оригинал и копия от ПУП за имота, предмет на проверяваното разрешение за строеж и одобрените инвестиционни проекти, за което са съставени двустранни протоколи подписани от инж. Ваня Радева (от страна на проверяващите) и инж. Жулиета Горанова (от страна на община Несебър).

Проверяващите напуснали общината в 17:15ч., а проверката им продължава и на следващия ден от 13:30 ч. Всичко описано може да се докаже точно от записите на охранителните видеокамери в сградата и да се види ясно, че констатациите не са състоятелни, категорични са от местната администрация.

Според тях гл. архитект на общината Валентин Димов е отсъствал на 2 януари, тъй като бил в отпуск, който прекратил доброволно именно с оглед започналата проверка. Упреците спрямо него, че се е криел са абсурдни и несправедливи, коментираха от общината.

В законен отпуск извън Несебър е бил и кметът на община Несебър Николай Димитров, който също е прекратил преждевременно.

На 4-и от началника на РДНСК – Бургас е издадена заповед, с която е отменено разрешение за строеж на терена. Тя била връчена на главния архитект на 7-ми.

Община Несебър ще обжалва в срок издадените актове, тъй като ги счита за неотговарящи на истината, казаха оттам. 

"Община Несебър не прокарва политика на нито една политическа партия. Ние винаги сме си сътрудничили с държавните и обществените институции, така ще бъде и занапред. По повод на тази проверка, според мен някой е подвел министър Павлова, че община Несебър не е съдействала на служителите, които са пристигнали в общината на 02.01.2013 в 11:00ч. Ние ще опровергаем това твърдение, като приложим протоколи от документация, която община Несебър е предала на проверяващите от РДНСК с дата 02.01.2013г. и 03.01.2013г., които са подписани и приети от представител на РДНСК. Отново категорично заявявам, че в община Несебър работят грамотни хора и не сме съгласни с така направените констатации", коментира кметът Николай Димитров.