Боб Дилън издава колекционерски албум

Арт и Стил

11-01-2013, 16:42

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

На пазара ще бъдат пуснати само 100 уникални бройки

Новият колекционерски албум The 50th Anniversary Collection на рок легендата Боб Дилън ще бъде разпространен в изключително ограничен тираж - едва 100 копия, предава avtora.com.

Решението е на издателите от Sony, които се надяват чрез лимитираното издание успешно да контролират авторските си права и да предотвратят евентуалната поява на пиратски копия.

Албумът The 50th Anniversary Collection включва 4CD, които съдържат 86 парчета - концертни изпълнения и студийни записи от периода 1962-63 година. Сред тях намира място и непозната версия на един от големите хитове на Дилън – Blowin’ In The Wind.

Именно през 60-те години на миналия век музикантът с рождено име Робърт Алън Цимерман се утвърждава на световната сцена като един от символите на протеста и ъндърграунд културата, емблема на антивоенното движение и борбата за граждански права.

Въпросните 100 копия от албума вече са записани и част от тях са разпространени в подбрани музикални магазини във Великобритания, а останалите са отпътували към специализирани магазини за колекционери в Германия, Швеция и Франция.

Ограниченият тираж провокира търговския нюх на по-предприемчивите меломани и някои от 100-те копия вече се предлагат в еВау за 1000 британски лири, като се очаква цената да нараства паралелно с изчерпването на копията на пазара.