Еврочиновниците грешат, Дянков – не

Политика

11-01-2013, 17:14

Снимка:

Impact Press Group

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Дянков скочи на Станишев: Комплексар!

Министърът следвал плътно параметрите на бюджета

"Приемам коментарите от Европейската комисия като грешка. И чиновниците грешат", заяви днес финансовият министър Симеон Дянков по повод официалното изявление на Европейската комисия, че няма връзка между коледните надбавки за пенсионерите и структурните фондове.

"Авансовите плащания влизат в дефицита за съответната година и ако те не бъдат направени, дефицитът се увеличава", уточни той.

На въпрос ще има ли следколедни надбавки министърът той отговори лаконично: "Следваме бюджета".

По рано днес Дянков захапа лидерът на социлистите, който поиска от финансит №1 следколедни добавки за възрастните, защото Дянков два месеца лъгал пенсионерите за коледни бонуси, за да им каже накрая, че няма да им даде.

"След като Европейската комисия е превела пари - 800 млн. приблизително, парите ги има, нека сега Дянков даде следколедни бонуси на пенсионерите", призова лидерът на Столетницата.

Министърът пък отвърна на Станишев, че избива комплекса си за малоценност.

"Докато управляваше неговото правителство в годините на най-големия икономически бум в Европа, той за 4 години не успя да построи нито една магистрала, да открие един музей, да финансира една археология, да построи една спортна площадка", отсече Дянков.