Филм с българско участие с две награди на кинокритиците (ВИДЕО)

Българинът Любомир Христов, майстор на спец ефектите с награда от кинокритиците в Холивуд за работата си над филма „Животът на Пи”

Вчера вечерта бяха раздадени наградите „Изборът на критиците”.

Художникът Любомир Христов, за който Bulgariautre.bg вече ви разказа бе награден в категорията „Най-добри визуални ефекти”, а операторът на филма „Животът на Пи” Клаудио Миранда ще украси камината си с награда за „Операторско майсторство”.

Невероятната история бе номинирана и в категорията „Най-добър филм”, а Анг Ли бе оценен с номинация за „Най-добър режисьор” освен тези, филмът получи още три други номинации.

След тези две награди твърде възможно е „Животът на Пи” да зарадва създателите си със заветната статуетка на чичо „Оскар”. Името на Любомир Христов присъства и в списъка с екипа на "Арго" така, че явно неговата компания е предпочитана в Холивуд.

Малко след като скандално остана без номинация за „Оскар” за най-добър режисьор, Бен Алек беше определен за победител в същата категория от критиците, това е чудесно и много жалко, защото се смята, че тези награди предвещават победителите на „Оскарите”.
 „Арго” бе награден и за най-добър филм по време на 18-та церемония „Изборът на критиците”, състояла се в Санта Моника, Калифорния.

Бен Афлек и Дженифър Лоурънс и филмът с нейно участие „Наръчник на оптимиста“ спечелиха най-много награди по време на церемонията. Звездата, която беше номинирана и за „Оскар”, получи отличието за най-добра актриса в комедия, а екранният й партньор Брадли Купър отнесе същата награда в мъжката категория. Лентата беше определена за най-добра комедия от кинокритиците. Актьорите във филма също бяха удостоени с наградата за най-добър актьорски състав, а Лоурънс прибави още едно отличие на сметката си с наградата за най-добра актриса в екшън за „Игри на глада“.

Джесика Частейн едва сдържа сълзите си, приемайки наградата за най-добра актриса за ролята си в „30 секунди след полунощ“, а Даниел Дейл-Луис беше аплодиран на крака след като излезе да получи наградата си за най-добър актьор за „Линкълн“. 

Даниел Крейг получи наградата за най-добър актьор в екшън за ролята си на Джеймс Бонд в „007: Координати Скайфол“.

Заглавната песен към филма на Адел, която по-рано вчера беше номинирана за „Оскар”, получи наградата за най-добра песен.

За най-добра поддържаща актриса беше определена Ан Хатауей за ролята си на проститутката Фантин в мюзикъла „Клетниците“, а Филип Сиймор Хофман отнесе наградата за най-добър поддържащ актьор за участието си в „Учителят“. 

Кувенжине Уолис получи наградата за най-добър млад актьор или актриса за ролята си в „Зверовете от дивия Юг“. Както вече знаете 9-годишното момиче стана най-малкото дете, номинирано за „Оскар” за най-добра актриса в цялата история на церемонията.