Виж най-вдъхновяващите истории, разказани в 18 минути

Бургас Лайф

12-01-2013, 06:01

Снимка:

facebook.com/TEDxBG

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Предаването TEDxBG 2013 ще бъде излъчено на живо за пръв път и в Бургас

Искате ли да чуете историите на едни от най-креативните и нестандартни хора като Диана Иванова, съорганизаторка на фестивала на спомените GOATMILK, физикът в CERN Леандър Литов, астрономът в Yale Ивелина Момчева или Георги Камов - Човек, който търси промяна, оптимист и баща, както сам се определя той?

Общо 13 лектори ще разкажат вълнуващи и вдъхновяващи истории, всяка в рамките на 18 минути. Събитието е пилотно за Бургас, като всъщност ще се състои в столицата и ще се предава директно в най-големите градове в страната чрез конферентна връзка. 

"Това е празненство на идеите, които си заслужава да се споделят. Събрали сме най-вълнуващите ни запознанства през последната година и сме се опитали да извадим истинските истории и големите идеи от тях", казват организаторите за инициативата TEDxBG.

TEDx е платформа за изява на световно-известни учени, дизайнери и културни иноватори да споделят идеите си със света за 18 минути. Бил Гейтс, Ал Гор, Джейн Гудал, Сергей Брин, Джеймс Камерън, Боно са сред презентаторите на TED през годините.

"През 2010 година TEDxBG бе първото събитие от подобен вид правено в България. На TEDxBG публиката гледа комбинация от записен TED видео материал и известни български презентатори на живо, подбрани по начин, който да разпали смислена дискусия и да разкрие нови връзки между различни културнозначими теми от областите на наукатa, изкуството, технологията, журналистиката, дизайна и устойчивото развитие", допълват от екипа.

Темата на TEDxBG 2013 е "Посоки". Лекторите ще водят публиката назад, за да разберат миналото си, ще покажат какво следва напред, ще им помогнат да погледнат навътре в  себе си и да сверят часовниците си с това, което се случва навън.

В Бурас събитието ще се проведе днес драматичен театър "Адриана Будевска" от 10 часа.