Психично болен нарита до смърт приятел след алкохолен запой

Крими

12-01-2013, 12:20

Снимка:

Impact Press Group

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Полицията е задържала извършителя на убийството

Психично болен мъж уби приятел по чашка след алкохолен запой в дома му, съобщиха от МВР-Велико Търново.

Вчера, около 16,10 ч. в полицейското управление в Горна Оряховица е бил получен сигнал за намерен труп на 42-годишен от с. Драганово в къща в селото. Той живеел с майка си и предният ден й казал, че отива да се почерпи в дома на свой познат, с който често засядали на трапезата.

След като не се прибрал и на следващия ден майка му отишла в къщата на приятеля на сина си и се натъкнала на ужасяваща гледка.

Малко по-късно полицаите заловили домакина. Той бил настанен за лечение в дома за психично болни в с. Церова Кория, заради тежко психическо заболяване. Избягал от там преди около два месеца, прибрал се в жилището си в с. Драганово, където живеел сам.

С жертвата се почерпили солидно с алкохол, след това се скарали, след което ударил няколко пъти гостенина си, съборил го на земята и започнал да го рита.

На сутринта се върнал отново в Церова Кория, където бил намерен и задържан от полицейските служители. При аутопсията е установено, че причина за смъртта на 42-годишния мъж е мозъчен кръвоизлив, причинен от нанесените удари с крак.

Убиецът е привлечен в качеството на обвиняем и е задържан за 72 часа.