Потоп едва не удави канарите в Гърция

Спорт

12-01-2013, 15:56

Снимка:

Botevplovdiv.bg

Автор:

Петър Боев

Всичко от Автора

Буря спря днешната тренировка, Мъри не дава грам почивка на футболистите

Природата напомни за своята сила и мощ по време на днешната  тренировка на Ботев. 30-40 минути след нейното начало небето се намръщи и над Александруполис се изви гръмотевична буря посред зима. Стихията не стресна жълто-черните и те продължиха заниманието, но скоро условията станаха невъзможни, след като дъждът премина в порой, придружен със ситна градушка, информираха от пресслужбата на клуба.

Това принуди Станимир Стоилов да скрие за кратко възпитаниците си под скамейките, след което направи опит да продължи тренировката. Бурята обаче се оказа доста продължителна и наложи на наставника на „канарчетата” да сложи край на единственото за деня занимание.

Няколко часа по-късно атмосферната картина се промени коренно и слънцето се показа над разкъсаните облаци.

Междувременно Мъри Стоилов разреди тренировките през уикенда, за да имат време футболистите да се освободят от натрупаната умора. От 4 януари, когато Ботев започна подготовка, до момента, отборът не е почивал нито един ден. Тази тенденция продължава, като заниманията продължават в неделя следобед, 24 часа след предвиденото за събота възстановяване.

Всички играчи в лагера на канарчетата са здрави и участват пълноценно в подготовката.