Времето в неделя - слънце и студ, облаци и вятър

Животът

12-01-2013, 16:36

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

В началото на следващата седмица температурите ще се повишат

Ясно време ще преобладава през нощта над по-голямата част от страната. Само в източните райони облачността ще остане значителна и все още е възможно да превалява. До сутринта и там преваляванията ще спрат и облачността ще намалее.

Утре ще е предимно слънчево, сутринта студено, с минимални температури между минус 9° и минус 4°. Максималните температури ще са между 0° и 5°. По-късно от запад ще започне ново заоблачаване, ще се появи слаб до умерен вятър от юг-югоизток, прогнозират от Националния институт по метеорология и хидрология.

Над планините ще е предимно слънчево, с умерен, по откритите високи части и силен вятър от запад, югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра - 2°, на 2000 метра - минус 6°. След обяд над западните райони ще се заоблачи.

През първата половина от новата седмица в източните райони и северно от планините ще се усили вятърът от юг. Температурите ще се повишават, по-чувствително в югоизточната част на страната, съвсем слабо - в северозападните райони. В понеделник облачността ще е променлива, по-често значителна, почти без валежи. Във вторник ще преобладава облачно време, в западната част на Дунавската равнина и по поречието на Дунав ще има и мъгли. В сряда на места ще превали слаб дъжд, пише Фокус.