Една година от смъртта на Мирослава, една година без дело

Крими

12-01-2013, 20:39

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Вече не вярваме в правосъдието, заявиха родителите на убитото момиче

Година след като бе открито тялото на похитената Мирослава от Перник, все още няма образувано съдебно дело. От окръжната прокуратура в града уверяват, че разследването е във финална фаза.

Родителите на Мирослава обаче вече не вярват в българското правосъдие. На днешния ден преди година бе открит трупът на Мирослава. Днес близки и приятели на 17-годишното момиче почетоха паметта й в Перник.

Тя беше отвлечена за откуп, който не бе получен. Тялото й беше открито 3 месеца по-късно. Полицията задържа двама заподозрени. Единият - Стойчо Петров-Чочо, се самоуби пред разследващите при възстановка на покушението в дома му.

Така трагедията придоби очертанията на скандал, след като неочакваната смърт на заподозрения се насложи върху обвиненията на родителите за мудни и хаотични действия при издирването на дъщеря им.

Другият заподозрян - Марио Любенов-Заека остава в ареста със свидетелство за психични отклонения. След смъртта на Мирослава днес като всяка друга събота близките бяха на гроба й.

"За мен не е нормално за една година, два месеца и пет дни ние да нямаме все още образувано дело. Това не е нормално за една държава", каза Емилия Николова, майката на Мирослава."Искаше да стане силна спортистка, да изучи и след това да има свой хотел и т.н. - това искаше", каза бащата на Мирослава.

Роднините на убитото момиче чакат справедливост, но не вярват да получат възмездие. Съмняват се и че самоубилият се Стойчо наистина е похитил Мирослава. Не вярват и че разследващите си вършат качествено работата.

"Ако Стойчо е убил Мирослава, защо ще трябва куче да доведат да я намери. То така излиза, че само кучето си е свършило работата", каза още майката.

На фона на бавното разследване и кучето на доброволците е на път да се превърне в лакмус за това колко адекватно е правосъдието в България. Поне така смятат близките на Мирослава, съобщи БНТ.